11 Dels jocs als esports

Podem afirmar que aquesta sessió ha estat estretament relacionada amb la sessió anterior en la qual vam treballar el joc.

En aquesta sessió hem continuat treballant diferents jocs que podem arribar a dur a terme amb els nostres infants, però aquests ja es podrien considerar jocs preesportius. L'ideal és introduir aquests jocs a final del cicle mitjà i a tot el cicle superior per treballar alguns valors dels esports com poden ser les relacions interpersonals, el respecte, la cooperació, etc. Alguns dels objectius principals d'aquests jocs són:

- Millorar la coordinació dinàmica específica i aprofundir en la passada-recepció.

- Conèixer i acceptar les regles del joc acceptant tant la victòria com la derrota.

- Desenvolupar les habilitats bàsiques mitjançant el joc.

- Ser conscient de les limitacions i possibilitats del propi cos a banda de respectar les dels companys.

- Respectar les instal·lacions i el material que s'està utilitzant.

Per això és molt important triar jocs basats en la cooperació i no en la competitivitat. En aquest cas per exemple, a classe vam realitzar un joc preesportiu molt semblant al clàssic joc de matar, però que en lloc de fomentar la competició fomentava la cooperació. Aquest va ser el joc de "la pilota intel·ligent". En aquest en comptes de tirar la pilota per matar, es matava tocant amb la pilota a membres de l'altre grup. L'única manera de fer-ho era rebre una passada d'un membre del teu mateix equip, ja que una vegada que tens la pilota a les teves mans ja no et pots desplaçar. Aquest joc ens prepara per a valors que hem de tenir presents a l'hora de realitzar diversos esports i per això em sembla molt interessant.

Tot i que la situació actual de la COVID dificulta aquestes activitats a l'aula, és molt important que els infants no les deixin de fer, ja que són un aspecte clau en el seu desenvolupament. És per això que existeixen guies amb jocs esportius adaptats a la situació actual. A més, nosaltres mateixos com a docents podem adaptar jocs que ja coneguem perquè siguin igual d'enriquidors i que permetin als infants desenvolupar-se.

Per tancar aquesta entrada del blog, vull ressaltar el fet que tots els jocs que vam realitzar a la sessió em van cridar molt l'atenció, ja que no eren jocs que es fessin "perquè sí" sinó que tots tenien molt present un rerefons amb aspectes que es volien treballar de manera conscient.

A continuació us deixo algunes imatges de la sessió.

 






Comentarios

Entradas populares de este blog

14 Cursa d'orientació per la uab