14 Cursa d'orientació per la uab

Per tancar aquest viatge que ha estat l'assignatura d'educació física vam fer una cursa d'orientació com a última sessió pràctica, la qual va servir tant per conèixer més a fons la nostra pròpia universitat com a nosaltres mateixos.

Una cursa d'orientació és una activitat que consisteix a passar per uns controls assenyalats en un mapa (on s'han de passar proves o resoldre preguntes) en el menor temps possible. En el nostre cas, un fet molt interessant va ser que el temps era rellevant però no imprescindible per guanyar la cursa. El que més contava era resoldre correctament tots els reptes de la cursa, la qual cosa feia que si un grup arribava el primer, però les respostes eren incorrectes no podia guanyar. D'altra manera, un grup més lent podia guanyar si totes les proves s'havien superat amb èxit. Amb aquesta cursa vam poder treballar la concentració la presa de decisions en consens amb el grup, la imaginació i sobretot el sentit d'orientació mitjançant un mapa.

Dur a terme aquesta activitat també ens ha servit per adonar-nos que és un molt bon recurs per utilitzar al nostre futur com a docents. Fent una cursa d'orientació amb els nostres infants estem potenciant la seva autonomia, presa de decisions, treball en equip, el coneixement del seu entorn més proper i sobretot i el més important és que estem treballant tots aquests aspectes mentre els infants fan activitat física d'una manera divertida i motivadora. Un aspecte d'aquesta activitat que m'ha agradat molt i que destacaria sense cap mena de dubte és que el grup sencer havia d'arribar a totes les fites, si només hi arribava una part del grup la prova no era vàlida. D'aquesta manera ens assegurem que no es deixi de banda a ningú, ja que potser si fem aquesta activitat amb alumnes de primària i no donem la indicació que tot el grup ha d'anar junt, correm el risc que aquells que són millors fent activitat física i corrent deixin de banda els infants que els hi costa més.

Per concloure l'entrada d'aquesta activitat vull dir que personalment em va semblar molt divertida tot i que feia molta calor. Tot i això aquestes condicions ens les podem trobar quan siguem mestres així que ha estat interessant enfrontar-nos. A continuació, us deixo unes quantes imatges que el meu grup va realitzar als diferents punts del mapa.

 














Comentarios